Μαργαριτάρια

Εμφάνιση Φίλτρων

701 Προϊόντα

Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Εμφάνιση Φίλτρων

701 Προϊόντα

Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση

Ανάμεσα στους εκατοντάδες πολύτιμους λίθους που μας προσφέρει η φύση το μαργαριτάρι ξεχωρίζει για την μοναδικότητα του καθώς δημιουργείται στο βυθό της θάλασσας. Τα κοσμήματα με μαργαριτάρια αποτελούν το υπέρτατο σύμβολο κομψότητας και αριστοκρατίας.

Από την αρχαιότητα χαρίζουν την νότα πολυτέλειας και συνεχίζουν μέχρι σήμερα με την αδιαμφισβήτητη ομορφιά τους να προσφέρουν ξεχωριστό στυλ σε όποιο επιλέγει να τα έχει στη συλλογή του. Τα μαργαριτάρια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή όλων των κοσμημάτων όπως δαχτυλίδια, βραχιόλια, κολιέ και σκουλαρίκια και «δένονται» σε όλα τα μέταλλα. Επιπλέον τα μαργαριτάρια έχουν την ιδιαιτερότητα να χωρίζονται σε διάφορους τύπους και ποιότητες.

Οι τρεις βασικές κατηγορίες αληθινών μαργαριταριών είναι τα μαργαριτάρια γλυκού νερού, ή αλλιώς fresh water pearls, τα μαργαριτάρια Akoya και τα μαργαριτάρια South Sea. Τα μαργαριτάρια γλυκού νερού καλλιεργούνται κυρίως σε λίμνες ή ποτάμια και εμφανίζουν μεγάλη ποικιλία τόσο σε μέγεθος όσο και σε σχήμα. Βασικό τους γνώρισμα είναι ότι ποτέ δεν θα εντοπίσετε ένα τέτοιο μαργαριτάρι σε αψεγάδιαστο ολοστρόγγυλο σχήμα με εντελώς λεία επιφάνεια.

Τα μαργαριτάρια Akoya, τα οποία σε αντίθεση με τα προηγούμενα είναι αλμυρού νερού εντοπίζονται κυρίως στην Ιαπωνία και η τελειότητα τους αγγίζει ένα μεγάλο ποσοστό. Τέλος, τα μαργαριτάρια South Sea, δηλαδή Νότιων Θαλασσών, εντοπίζονται ανάλογα και με το χρώμα τους σε συγκεκριμένες ανοιχτές θάλασσες. Για παράδειγμα στη Βόρεια Αυστραλία εντοπίζονται κυρίως λευκά μαργαριτάρια South Sea, στην Ταϊτή μαύρα ενώ στην Ινδονησία μαργαριτάρια σε κίτρινη-χρυσή απόχρωση.

Τη μεγάλη συλλογή μας σε κοσμήματα με μαργαριτάρια μπορείτε να την ανακαλύψετε είτε στα δύο φυσικά καταστήματα μας στη Θεσσαλονίκη είτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Επιπλέον θα βρείτε στη συλλογή μας μοντέρνα και κλασικά κοσμήματα με μαργαριτάρια σε όποιο εύρος τιμής εσείς επιθυμείτε.

Όλα μας τα κοσμήματα με μαργαριτάρια αποστέλλονται σε πολυτελή συσκευασία δώρου, σε κουτί και σακούλα υψηλής αισθητικής όπως ακριβώς θα παραλαμβάνατε δια ζώσης το κόσμημα σας. Μαζί με αυτά παραλαμβάνετε και γραπτή εγγύηση του κοσμήματος με την οποία πιστοποιούνται τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του κοσμήματος που επιλέξατε.

Επιπλέον ακόμα και αν πρόκειται για αγορά της τελευταίας στιγμής μπορείτε να κάνετε online τις αγορές σας και να παραλάβετε τα άμεσα διαθέσιμα προϊόντα εντός 1-2 εργάσιμων ημερών.

Το κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης έχοντας πάντα ως βασικό γνώμονα την ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση, σας εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα κάνοντας τις πολύτιμες στιγμές σας αξέχαστες.